“Flora en Fauna Avontuur”, een rondreis over Java en Bali

…een klassieker en nog steeds actueel.

Voordat het reisgezelschap arriveert, samen vijf dagen van Jakarta naar koraalatol Sepa in de Javazee.

Een piepklein huisje met atap dak, witte stranden, bloemen, koraaltuinen met tropische vissen.

Terug naar de kust. Groepsreis over Java, naar de botanische tuinen van Bogor en Cibodas. Wandelen over vulkaanhellingen Gedeh-Pangrango in de tropische natuur, bezoeken aan mensen in de dessa. De Puncak, theeplantages, kennis maken met het harde, toch vrolijke, leven van de plukkers, bezoek aan een theefabriek.

Bandung, overnachten aan de rand van de dessa, beelden van het dorpsleven, de avondmarkt en de natuur. Pangandaran, een vissersdorp aan de zuidkust, ‘wonen’ tussen de dorpsbewoners en wandelen tussen de apen in een prachtig natuurpark.

Per primitieve veerboot naar Cilacap, wajang- en gamelancultuur in het dorp.

Het Dieng Plateau, in de vroege ochtend bezoek aan de Borobudur en door naar Yogyakarta, met excursies naar de batik- en zilverateliers. Beelden van het stadsleven en excursie naar de Hindoetempels van Prambanan. Soerakarta (Solo) bezoek uit de kraton, het sultanspaleis.

Bergdorp Sarangan, beelden van het dagelijks leven, wandelingen tussen de sawah’s. De appelstad Batu, een nachtelijke tocht naar de Bromo-vulkaan en beleving van de schitterende zonsopkomst.

Oost-Java, bezoek aan universiteitsstad Malang, met beelden van het straat- en marktleven. Bezoek aan een suikerriet plantage en suikerfabriek Kedawung, kennismaking met de Javaanse danscultuur.

Kalibaru, bezoeken aan rubber- en cacaoplantages, wandelen door regenwoud Meru Betiri, prauwvissers, wilde dieren, gouden stranden en een nachtelijke ervaring met zeeschildpadden bij Sukamade.

Enerverende overtocht per pontveer naar Bali, verblijf in een heerlijk resort te Sanur, kennismaking met oude ambachten, dansen, religie en de leefwijze van de bewoners.